Soğuğa Dayanıklı 5 Hayvan
Sibirya kaplanı Sibirya'nın seyrek ormanlarında yaşar. Dev patileri ve uzun tüyleri 1 metreyi geçen karda bile rahatça yol alabilmesini sağlar. Kar ona her açıdan avantaj sağlar. 1900'lü yıllarda Sibirya kaplanı Kore'de, Çin'de, Doğu Türkistan'da ve Moğolistan'da da yaygınlık gösteriyordu. Fakat şu an sadece Rusya'nın güneydoğusunda ve Kuzey Kore'de yaşamını sürdürebiliyor.
REN GEYİĞİ
Genelde soğuk iklimlerde yaşayan geyik türü, boynuzlarıyla ünlüymüş. Kocaman ve ona hava veren boynuzları ve tüm vücutlarını örten tüyleriyle kışa dayanıklı olan ren geyikleri, karların altından eşeleyip yiyecek bulabilir, zor hava koşullarında bile yaşayabilirmiş.
FOK
Foklar da suyu soğuk sevenlerdenmiş. Buzlu suda yaşayan ve bunu çok seven hayvan dostumuzun da derisinin altı onu soğuktan koruyan özel bir deri tabakasıyla çevriliymiş.
KUTUP AYISI
Acaba Kutup’ta yaşadığı için mi soğuğu seviyor, yoksa soğuğu sevdiği için mi kutuplara yerleşmiş gibi sorular gelebilir aklına. Cevabı ne olursa olsun bu ayı türü, soğuk havalarda pek bir aktif olurmuş. Hatta buz üzerinde kaymaması için ayak tabanları tüyle kaplıymış. Bu da soğuk için yaratılmış olduğunu anlatıyor bize. Ayrıca kış aylarında ayakları perdeli olduğu için sudaki balıkları avlama yeteneği de varmış. “Üşümüyorlar mı?” diye sorduğunu duyduk! Hemen cevaplayalım. Kürkleri ve kürklerinin altındaki yağ tabakası onları soğuktan korurmuş.
PENGUEN
O sevimli yürüyüşleri ve bakışlarıyla hepimizin çok sevdiği penguenler, kutupların en popüler hayvanlarından biriymiş. Hatta diğer canlılara göre daha da düşük sıcaklıklar da yaşama yetenekleri de varmış. Bunun nedeni vücutlarının tamamını kaplayan tüyleriymiş.
Çok güzel ellerinize saglık😃
YanıtlaSilçalışın yenlerim
YanıtlaSilBegendim
YanıtlaSilEn tatlı olan Ren Geyiği Random=vfjgfudfhgıfjdsuıghfuıghfuıdghdfyu8ghdfyghydfghfghfudgj
YanıtlaSilSosyal dersinde işimize yarar 6/B d n selamlar E.A.A.
YanıtlaSil